Χαιρετισμός

Αξιότιμοι συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην φετινή ημερίδα του τμήματος Συγγενών Καρδιοπαθειών της Κλινικής ΜΗΤΕΡΑ, Ομίλου ΥΓΕΙΑ.
Η φετινή διοργάνωση συμπίπτει με τα 10 χρόνια λειτουργίας της Παιδοκαρδιολογικής και Παιδοκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ομίλου. Πολλά από τα παιδιά που αντιμετωπίστηκαν 10 χρόνια πριν, έχουν πλέον ενηλικιωθεί, και προς τιμήν τους, η θεματολογία του φετινού συνεδρίου θα είναι πάνω στις Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων.
Το πρόγραμμα έχει φτιαχτεί κατά θεματικές ενότητες του φάσματος παθήσεων των Συγγενών Καρδιοπαθειών για καλύτερη θεμελίωση και αφομοίωση όλων των ειδικών θεμάτων που άπτονται της κάθε διάγνωσης.
Το συνέδριο στελεχώνουν ένα εκλεκτό πάνελ ιατρών με πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπιση συγγενών καρδιοπαθειών και ευελπιστούμε να είναι διαδραστικό με πλήθος ερωταπαντήσεων εντός και εκτός της αίθουσας.
Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την προηγούμενη δεκαετία των ασθενών μας και να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα κάνουμε τις επόμενες δεκαετίες τους ακόμα πιο λειτουργικές και χαρούμενες!

Σας ευχαριστώ πολύ.

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Τζίφα Αφροδίτη
Διευθύντρια Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων
Nοσοκομείο «ΜΗΤΕΡΑ»

Χαιρετισμός του Καθηγητή κ. Αυξέντιου Καλαγκού,

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε στην 4η Διημερίδα Καρδιολογίας και Καρδιοχειρουργικής Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων του ΜΗΤΕΡΑ.

Με αυτή την αφορμή, δίνουμε έμφαση και φέτος στην πολύ σημαντική και απαραίτητη συνεργασία των Καρδιολόγων και των Καρδιοχειρουργών καθώς τα τελευταία χρόνια αυτή η συνεργασία έχει γίνει ακόμα πιο καίρια και καθοριστική για την επιτυχή αντιμετώπιση της πολυπλοκότητας των περιστατικών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Η αλματώδης εξέλιξη στην Παιδοκαρδιολογία και την Παιδοκαρδιοχειρουργική που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια έχει συμβάλλει στην επίτευξη της ενηλικίωσης των παιδιών με Συγγενή Καρδιοπάθεια αυξάνοντας συνεπώς το ποσοστό των ενηλίκων με Συγγενή Καρδιοπάθεια.

Αναγνωρίζοντας την αξία της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης και στην βελτιστοποίηση των ιατρικών υπηρεσιών, οι εργασίες της φετινής 4ης Διημερίδας θα παρουσιάσουν τις πλέον επίκαιρες εξελίξεις στην παρακολούθηση, διάγνωση, φροντίδα και χειρουργική αντιμετώπιση των ασθενών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες.

Η Διημερίδα, τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και συνδιοργανώνεται από την «Κλινική Συγγενών Καρδιοπαθειών ΜΗΤΕΡΑ του Ομίλου ΥΓΕΙΑ» και το «Kalangos Foundation».
Ευχαριστούμε θερμά τους διακεκριμένους ομιλητές μας αλλά και τους συναδέλφους που μας βοήθησαν στην εκπόνηση του προγράμματος

Η συνδρομή σας θα είναι πολύτιμη και ελπίζουμε στην ενεργή συμμετοχή, την αλληλεπίδραση, τα σχόλια και τις επισημάνσεις σας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Σας προσκαλούμε να γίνετε κι εσείς αρωγοί στην προσπάθειά μας να παρέχουμε σε αυτό τον ειδικό και συνάμα ευαίσθητο πληθυσμό μία μεγάλη ευκαιρία: Την ευκαιρία για ζωή!

Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής

Αυξέντιος Καλαγκός
M.D., Ph.D.

Καρδιοαγγειοχειρουργός,
Τακτικός Καθηγητής Πανεπιστημίου Γενεύης,
Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Παίδων και Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών Νοσοκομείο Μητέρα